גורמי SEO לדירוג בשנת 2024

הגורמים החשובים ביותר לדירוג בתוצאות החיפוש של גוגל – SEO 2024

ב-20 השנים האחרונות, קידום אתרים (SEO) הפך למקצוע מורכב ומאתגר יותר ויותר. בחלק מהאשמה נושאת גוגל ובחלק אחר נושאים מקדמי האתרים שניצלו כל לופהול ופירצה להשיג עוד ועוד תנועה אורגנית.

‎חלפו הימים שבהם מנועי החיפוש פעלו בצורה פשוטה וברורה. שבה יכולת להציף אתר במילות מפתח או להספים אותו באינסוף קישורים ולהתברג בחמישיה הפותחת על ביטוי מפתח רצוי. 

כיום לא קיימת רשימה רשמית של גורמי הדירוג בגוגל. מה שכן אנחנו יודעים בוודאות הוא שישנם כמה גורמים שגוגל תופסת כמשמעותיים יותר לדירוג עמודים.

צריך לזכור גם שגורמי דירוג שונים קשורים לנישה ולביטויי המפתח המקודמים. דירוגי אתרים העוסקים בתחומי YMYL (נושאים בריאותיים ופיננסיים)  מדורגים ע"י גוגל בצורה שונה מדרוג אתרים העוסקים במוזיקה או בגדים. 

האם המיתוס המפורסם  "לגוגל יש 200 גורמי דירוג באלגוריתם" אמיתי?

‎לפני שנציג מהם הגורמים החשובים לדירוג, אנחנו צריכים לדבר על רשימת 200 גורמי הדירוג המיתולוגית שכביכול גוגל משתמשת בה.

‎ערכו חיפוש גוגל על "גורמי דירוג בגוגל", ותראו בדפי תוצאות החיפוש כותרות רבות שמזכירות "200 גורמי דירוג" מכמה בלוגים מוכרים.

‎כנראה, המספר 200 הגיע כניסיון יחסי ציבור של גוגל לתאר את האלגוריתם שלה כמורכב ובעל גורמים מרובים. ומאז זה נדבק. אבל האמת היא שהציטוט היחיד הידוע של "200" גורמי דירוג הוא מנאום של מאט קאטס ב-PubCon ב-2009.

‎כפי שכבר ציינו, גוגל ומערכת הדירוג התפתחו באופן ניכר השנים האחרונות לנקודה שבה יש מאות (אולי אלפים) של גורמים ולמידת מכונה מתוחכמת מאוד היודעת לזהות דפוסים ומגמות.

‏‏כל פעם שהתיעוד של גוגל מתעדכן – או שגארי אילייס, ג'ון מיולר, או דני סאליבן (מומחים ודוברים של גוגל) מצייצים משהו בנושא – אנשי קידום האתרים (SEO) כמעט מאבדים את העשתונות בניסיון לנתח ולפרש את המשמעות.

‏זוהי בעיה עבור גוגל ועבור תעשיית הקידום האתרים בכללותה, מכיוון שאנשי הקידום נוטים להסתכל בעומק מוגזם על הדבר הלא נכון ולאבד מיקוד במה שבאמת חשוב. נראה שאין דבר שנבחן בקפידה רבה יותר מגורמי דירוג.

לגוגל יש שני דפים רשמיים על גורמי הדירוג במנוע החיפוש:

A guide to Google Search ranking systems:

How Search Works:

הנקודה הבאמת חשובה והכי מפוספסת בSEO

העמוד "איך חיפוש עובד" של גוגל מדבר על "גורמים מרכזיים שעוזרים לקבוע אילו תוצאות מוחזרות עבור השאילתה שלך."

בעמוד הזה, הגורמים העיקריים מסוכמים כך:

  • משמעות
  • רלוונטיות
  • איכות
  • שמישות
  • הקשר

אם אתם מבינים את הגישה היסודית שגוגל נוקטת, אז להתמקד בשיטה כזו או אחרת, זה לא מה שיקדם אתכם. אסטרטגיה הרבה יותר אפקטיבית וארוכת טווח תהיה להפעיל מחשבה איך עומדים ביעדים הללו עבורינו או עבור הלקוחות שלנו?

ביסודו, גוגל מונעת מרצון לספק את תוצאות החיפוש הטובות ביותר שהיא יכולה כדי שיהיה לה מוצר מוביל בשוק. זו עסקה. ברגע שאתם מבינים את זה, אתם מבינים את הקונספט הבסיסי של קידום אתרים.

לאחר שאמרנו את זה הנה הגורמים החשובים ביותר לדרוג:

תוכן באיכות גבוהה

‏השלב הראשון בדירוג הוא להבין את השאילתה של המשתמש.

‏השלב השני הוא להתאים את השאילתה לתוכן שעל עמוד.

‏מהעמוד "איך חיפוש עובד": "המערכות שלנו מנתחות את התוכן כדי להעריך האם הוא מכיל מידע שעשוי להיות רלוונטי למה שאתם מחפש."

‏כל עוד האתר שלך תקין מספיק מבחינה טכנית כדי להיסרק בצורה תקינה, תוכן איכותי ממשיך להיות גורם הדירוג מספר אחת.

‏תוכן הוא מפתח לא רק לדירוג, אלא גם לחוויית משתמש והמרה.

‏גארי אילייס מגוגל מסכם זאת באומרו: "בלי תוכן זה לא אפשרי להיות מדורג על שאילתת חיפוש."

‏אבל מהו תוכן איכותי? איך גוגל קובעים עד כמה תוכן איכותי?

בקיצור: תוכן איכותי צריך לעמוד בקריטריונים של E-E-A-T

ניסיון Experience 

לכותב התוכן/האתר יש נסיון בתחום? כאשר אנחנו מדברים על ניסיון אנחנו בעצם מתכוונים האם לכותב יש ניסיון אמיתי עם הנושא עליו הוא מדבר. לדוגמה, במידה והכותב מבקר מוצר מסוים האם אנחנו יכולים להבין שיש לו באמת ניסיון עם המוצר שהוא קנה אותו, שהוא בדק אותו? שהוא יודע לבדוק את המוצר? 

מומחיות Expertise 

לכותב התוכן או האתר יש מומחיות בתחום? בנושאים בריאותיים וכלכליים יש לגורם הזה השפעה אדירה כמו שתראו בהמשך הכתבה.

סמכותיות Authoritativeness

 מה המוניטין של הכותב/האתר בתחום? סמכותיות היא הרבה מעבר לניסיון ומומחיות. סמכותיות היא האם אתם או האתר שלכם מובילי דעה? האם אתם גורם משמעותי בתחום שאותו אתם מסקרים? יש כאן חשיבות גבוהה גם להמלצות של מומחים אחרים בתחום עליכם. האם מתייחסים אליכם או למותג שלכם בפורומים ובקהילות שונות?

אמינות  Trust

 עד כמה התוכן שלכם אמין? פרסום מידע שקרי או ביצוע מניפולצייה על הגולש כדי לגרום לו לקנות או למלא ליד עשוי להכתים את המוניטין שלכם בעיני גוגל ולפגוע באמינות שלכם. כדי להוסיף לאמינות שלכם אתם יכולים לפרסם בצורה גלויה עמוד "אודות" המציין מי עומד מאחורי האתר, כיצד ניתן ליצור איתו קשר באימייל, דרך רשתות חברתיות כמו פייסבוק או לינקדאין. ציטוט מקורות אמינים והקפדה בפרטים מדוייקים עוזר אף הוא לשיפור האמינות בעיני גוגל וגם לא פחות חשוב, בעיני הגולשים.

EEAT חשוב לכל אתר אך לאתרים העוסקים בנושאים פיננסיים או בריאותיים הוא קריטי בטירוף

לדוגמא כשמחפשים בגוגל ישראל את הביטוי "תזונה לילדים" נקבל במקום השישי את האתר של סיגל בלצר שיש לה DR נמוך מ1 (ציון דרוג אתרים לפי קישורים מבית ahrefs)‏ האתר של סיגל עוקף אתרים עם DR של 83  כמו mako מכיוון שהוא רלוונטי יותר לשאלה ובעל האתר נחשבת לאוטוריטה בתחום שלה.

חלק אינטגרלי אחר של התוכן הן מילות המפתח הנמצאות בעמוד. ברמה הבסיסית, מילות מפתח היו ותמיד יהיו חשובות.

‏כפי שגוגל אומרת, "האות הבסיסי ביותר שמידע הוא רלוונטי הוא כאשר התוכן מכיל את אותן מילות מפתח כמו בשאילתת החיפוש שלך. לדוגמה, עם דפי אינטרנט, אם מילות מפתח אלה מופיעות בעמוד, או אם הן מופיעות בכותרות או בגוף הטקסט, המידע עשוי להיות יותר רלוונטי."

פרסונליזציה ומיקום

‏מעל לגורמי התוכן ראוי לציין שגוגל מחשב גם  שכבה של פרסונליזציה, שלוקחת בחשבון היסטוריית חיפוש של המשתמש ומיקום המשתמש.

‏לדוגמה, שאילתות כמו "בתי הקפה הכי טובים " נחשבות תלויות מיקום ויציגו מפה של תוצאות בהתבסס על המיקום שלך. בתמונה הבאה לדוגמא חיפשנו מאזור ירושלים ולכן קיבלנו בתי קפה שנמצאים רק בירושלים

‏תוצאות עבור אותה שאילתה יכולות להשתנות גם לפי הפלטפורמה שבה הגולש מחפש. 

‏לדוגמה, השאילתה “גן החיות התנכי בירושלים” מציגה בדסקטופ תוצאות עם דגש על מחקר עם מתקני וידאו ותמונות, בעוד שבמובייל יש דגש על כרטיסים, הכוונות ומיקום.

‏כפי שג'ון מיולר אמר: "אם אתם מחפש בטלפון שלך אז אולי אתם רוצה יותר מידע מקומי כי אתם בדרכים. בעוד שאם אתם מחפש בדסקטופ אולי אתם רוצה יותר תמונות או סרטונים מוצגים בתוצאות החיפוש."

‏כשאתם עורכים מחקר מילות מפתח ויוצרים תוכן, חשוב להבין איך פרסונליזציה ומיקום ישפיעו על הדירוג ולקחת את זה בחשבון באסטרטגיה הכללית.

חווית משתמש – Page Experience

גוגל רוצה לספק חוויית משתמש טובה. מה יוצר חווית משתמש לא טובה? 

  • כשהאתר מגיש עמודים שלוקח להם זמן רב מדי להיטען
  •  תקלות תצוגה או טעינה על מכשירים מסוימים 
  • הסתרה על ידי פרסומות גדולות שחוסמות משתמשים מלהגיע לתוכן עצמו. 

חוויית משתמש מודדת ארבעה גורמים עיקריים:

  • HTTPS.
  • Page Speed.
  • Mobile Friendliness.
  • Core Web Vitals.

חוויית עמוד חשובה מאוד והיא נהיית קריטית במיוחד כאשר קיימים מספר אתרים עם תוכן מעולה המתחרים על אותו המיקום.

גוגל רוצה לספק את המוצר הטוב ביותר בשוק, נקודה. 

YMYL שוני וגורמי דירוג

אתרים בקטגורית YMYL ) Your Money or Your Life) נדרשים לעמוד בסטנדרטים גבוהים יותר של איכות ואמינות על מנת לקבל דירוג גבוה בחיפושים בגוגל, בהשוואה לאתרים רגילים. הסיבה לכך היא שאתרים אלו מספקים מידע רגיש שעשוי להשפיע על הבריאות, הכסף או הרווחה של המשתמשים. 

לדוגמה, אתרי בריאות, פיננסים, חינוך ומשפטים נכללים בקטגוריה זו. גוגל דורשת מהם להציג מקורות אמינים למידע, מומחיות רלוונטית של הכותבים, ומדיניות ברורה לעדכון תכנים ישנים. אתרים אלו חייבים גם להימנע מלהציג מידע מטעה, לא מדויק או שנוי במחלוקת. 

לעומת זאת, אתרים רגילים כמו בלוגים, אתרי חדשות כלליים ועסקים קטנים אינם נדרשים לעמוד באותם סטנדרטים קפדניים באותה המידה

קישורים

גורמי דירוג וקישורים הולכים יד ביד.

מאז שגוגל הושקה לראשונה, אנשי קידום אתרים השתמשו בקישורים כדי לתחמן. וגוגל מצידה הענישה קישורי ספאם. 

רבים מאנשי הקידום חושבים שקישורים הולכים ומאבדי חשיבות כגורם דירוג. בסקר מ-2022 שנערך על ידי מארי היינס, 44% מאנשי הקידום שהשיבו חשבו שבניית קישורים פחות אפקטיבית היום בהשוואה ללפני כמה שנים. 

בימיה הראשונים של גוגל, קישורים הפכו במהירות לטכניקת הספאםהמנוצלת ביותר. זה לקח לגוגל עד 2012 לצאת עם העדכון האגדי "פינגווין" אשר מחק קישורים באיכות נמוכה, ומאז אותו עדכון גוגל מנסה להמעיט ככל הניתן בחשיבות הקישורים החיצוניים.

לקישורים אין אותה השפעה כמו שהייתה להם בימים המוקדמים כשהיה אפשר להשיג דירוג גבוה עם כמות גדולה של קישורים נכנסים באיכות נמוכה. היום, הרלוונטיות והאיכות של הקישור חשובה הרבה יותר. קישור אחד מאתר הרלוונטי לנישה שווה יותר מעשרה או מאה קישורים לא רלוונטיים

גם קישורים פנימיים חשובים לא פחות ונותנים למנועי החיפוש אינדיקצייה על המבנה של האתר.

סיכום גורמי דירוג גוגל

הדבר החשוב ביותר שכדאי לקחת מהמאמר הזה שדירוג ונראות בעמוד תוצאות החיפוש זה לא יישום פשוט של "הנה רשימה של גורמי דירוג שצריך לעבוד איתם" אלא הבנה עמוקה יותר של איך גוגל עובדים.

זו אחת הסיבות למה התחום הזה הוא מרחב מרתק ומאתגר כל כך לעבוד בו.

Check Also

תוכנית השותפים והמשפיענים של אמזון

איך להרוויח עם תוכנית השותפים / המשפיענים של אמזון  Amazon Associates / Influencer  ב 2024

מהי תוכנית השותפים של אמזון? תוכנית השותפים של אמזון, Amazon Associates, היא מערכת המאפשרת לכם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *